12615392_743643912402352_4255268842984104652_o

Hunor

Sorsára hagyott kölykök reménye: emberi gondoskodás és az otthon melege. Hunornak minden vágya megismerni ezt az érzést.

Egy szeptemberi hajnalon egy sovány, megszeppent kölyköt dobtak az utcára. A szeme már az első kedves szóra is hálásan csillogott, remegő kis lelke megkönnyebbülten nyitott felénk. Biztonságot remélt, így lett ő a mi új árvánk, Hunor.
Vajon mit érezhetnek szőrös kis társaink, amikor egyszer csak eltűnik minden megszokott az életükből?
De tegyük most félre az embertelen bánásmódot, amit a kis kitaszítottunk átélt; a történet kezdődjön a végéről, ezzel a fekete, kedves csodával, aki ártatlannak született, tiszta szívvel jött bízni az emberi jóságban, és most mégis: az első életévét sem töltötte be, már nálunk dekkol a rácsok mögött saját családot remélve. A sors nem szánt neki könnyű kezdetet, ő mégis kitart a szeretetével. Még oly fiatal, hogy megpecsételődjön a sorsa egy felelőtlen, gonosz ember miatt. Mi állatvédők csak a gazdisodás reményét tudjuk megadni neki; egy helyet az otthontalanok között. Az igaz boldogsághoz Rátok és egy igazi Családra van szüksége.

Hunor egy csupaszív, álomszép, vizslakeverék fiúcska, aki a sok bizonytalanság után is olyan elszántan bízik az emberi szeretetben, hogy kitartásra taníthatná némelyikünket. Mindenkinek örül, aki csak rátekint, kis pajtásait is felrázza abban a kevés kis időben, amit a kennelek fogságából szabadulva, önfeledt bandázással, játékkal tölthetnek. Gyönyörű vizsla alkat, de fajtatiszta társainál kisebb marad. Szőre mára csillogó, selymes, bordái már nem kiabálnak és nagyon imádunk hozzábújni. A pofija, a tekintete szívet melengető, puha fókatestét csak úgy tolja az ölelésbe. Látszik, hogy eddigi rövidke életében csak ő adott, cserébe nem hogy figyelmet, igaz szeretetet, mégcsak rendes kosztot sem kapott. Majd könnyedén megszabadultak tőle, talán mert oltani, chippezni kellett volna, vagy megunta az aprónép. Ez a kis csoda viszont továbbra is minden jó szóért hálás és elhiszi bárkinek az önzetlenséget. Nagy mozgásigényű, törődésre éhes, a pofiján örök mosollyal száguldó gyerek. Imád szabadon futni, repülni a széllel, öröm látni, ahogy másokat felvidít és magával ragad. Szegényke még mohón eszik, hisz sokat nélkülözött, ugyanakkor senkitől sem félti az élelmet. Bár kis bohócnak ismertük meg, nagyon okos buksival áldotta meg a teremtő. Jutifalival és játékkal is gyönyörűen motiválható, pórázon is gyorsan megtanult. Sajnos a menhelyen neki sem jut több idő, mint másnak, így nem tudunk neki annyit megtanítani, mint amennyit igényelne. Kutyasulival csodás eredményeket lehetne elérni vele, ahogy a gazdis, vagy családos kimozdulásokat, kirándulásokat is nagyon igényelné. Végtelenül jóindulatú természet, kijön mindenkivel, kan kutyusokkal is, csak a már idősödő korosztály jelzi neki is teljes joggal, hogy vegyen vissza a lendületből. Gyerekek vidám társasága, birkózó pajti, versenycsintalankodó, vagy épp focikergető. Egész pici gyerkőcök mellé alapfeladatok megtanítása után javasoljuk, amikor már pontosan tudja Hunor, hogy nem mindenkit szabad a szeretetével leteríteni. Cicákkal is összeszoktatható, bár köztudott, hogy nem minden cica vevő egy csahos jókedvére.

Minden jósága hiába, amíg árva. Otthon, gazdi nélkül, a menhelyen sosem lehet igazán boldog, saját családra, hovatartozásra, törődő embertársra lenne szüksége. Egy olyan gazdira, aki kitart mellette jóban rosszban, aki megérti eddigi életét, a szertelen örömének okát, aki segíti őt türelemmel, sok foglalkozással, ragaszkodó, okos, hűséges baráttá válni. Egy új kezdet reményében nagyon várunk Gazdi!

Hunor után érdeklődni a következő tel.számon lehet: 30/8330164

„Az energia, amit másoknak adsz, visszaszáll hozzád. Ebben valóban hiszek, így aztán mindig igyekszem ugrálni, táncolni, énekelni, hogy mindenki mást is felrázzak.” Hunor kutyus

Becsült születési idő: 2015.01.01

About aadmin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.